Arnold & Son Globetrotter Night İlhamını Dünya’nın Gece Vaktindeki Görüntüsünden Alıyor

Arnold & Son Globetrotter Night İlhamını Dünya’nın Gece Vaktindeki Görüntüsünden Alıyor

 

Globetrotter Night: Night Flight

Arnold&Son’ın yeni saati Globetrotter Night, Dünya’nın gece vaktindeki görüntüsünden ilham alıyor. Kristal bir camın altında, gece görünen şehir ışıklarına ve nüanslarına sahip bu model, toplamda yalnızca 50 adetle sınırlı sayıda.

1780li yıllarda John Arnold, deniz kronometreleri kullanarak okyanusta yön bulmaya devrim niteliğinde denebilecek kadar büyük bir katkıda bulunmuştur. Arnold&Son’ın bu yeni ‘’Globetrotter Night’’ saati, haritacılığa ait ve çizimbilimsel notalarla dolu bu tarihi mirası günümüze yansıtıyor.

Panoramik görsellik

Safir, kristal bir camın altında bulunan yay formu, mavi ve gri renkteki yarım kürenin üstündedir. Bu yarım küre, ekvatorun kuzeyinde bulunan kıtaları, büyük şehirleri ve okyanusları gösterir. Gezegen tasarımının kenarında bulunan safir yüzük, günün 24 saatini simgeler.

Sabah 06.00 ile akşam 06.00 arasında şeffaf olan görüntüye, gece saatlerindeki karanlığı vurgulamak için metal bir işlem uygulanmıştır. Yarım küre ve safir halka, yarım küreye ait zaman dilimini oldukça özgün bir şekilde sergiler. Bir ibre veya diskin eksikliğinde, saat kıtalar sayesinde coğrafi olarak da okunabilme özelliğine sahip.

Dünyanın Gece Görünüşü

Globetrotter Night, 45 mm çelik kasa içine alınmış üç boyutlu bir haritanın gerçekçi ve titizlikle yapılmış bir yorumu niteliğindedir. Kıtaların ana hatlarını çizmek için yarım küre üzerinde kimyasal gravür kullanılırken, kabartma yapılmış alanlar, elde cilalanmadan önce koyu gri kaplanmıştır.

Okyanuslar ise gri-mavi tonda cilalanmıştır. Son olarak, elle yerleştirilmiş olan gümüş parıltılar, kuzey yarımkürede parlayan şehir ışıklarını temsil eder.

 

Tamamen Arnold&Son’ın kendisi tarafından geliştirilmesi ve üretilmesinin yanı sıra NAC tipi yüzey işlemlerinin yaygın olarak kullanılması, saate geceye dair bir hava katar. Saatteki bu dokunuşlar, Globetrotter Night’a yoğun bir şekilde güç veren A&S6022 otomatik kalibre ile desteklenir.

Cilalanmış metal maşa formu Côtes de Genève çizgilerinin gri dokunuşuna sahiptir. Rotor ağırlığı, iki tonlu bir görünüm elde etmek için, mat düz bir bitiş kullanılarak ADLC siyahı ve NAC grisi ile kimyasal bir işlem görmüştür.

Bu estetik detayların yanı sıra, A&S6022 kalibreyi özel yapan şey ise, üç parçadan oluşması ve kolay ayarlanabilmesidir. İlki, mekanizmayı çalıştırır. İkincisi yerel saati ayarlar ve saatin saat yönünde ilerlemesini sağlar. Üçüncüsü gezegen döngüsünü ile birlikte saatleri ve dakikaları ayarlar. Başka bir zaman dilimine geçildiğinde, ikinci parça yerel saati ayarlarken dünya saatine de senkronize kalınmasını sağlar.

Herhangi bir adaletsizlik olmaması açısından Arnold&Son, istek üzerine saatin güney yarımküre için olan versiyonunu da saat severlerin beğenisine sunmaya hazır.

 

 

Etiketler: etiket
Aralık 22, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR