TAG Heuer Monaco Heuer 02 Kendi Ürettiği Mekanizması ile Saat Severlerle Buluşuyor.

TAG Heuer Monaco Heuer 02  Kendi Ürettiği Mekanizması ile Saat Severlerle Buluşuyor.

TAG HEUER’İN MEKANİZMASINI KENDİ ÜRETTİĞİ YENİ SAATİ: MONACO HEUER 02

İsviçreli saat üreticisi TAG Heuer, 2019 yılında ilk kez 1969 yılında üretilen efsanevi Monaco saatinin 50.yılını dünya çapında çeşitli etkinlikler ve özel koleksiyonlarla kutladı.

Şimdi TAG Heuer Monaco, 50 yıllık tarihinde ilk kez tasarımdan üretime kendi fabrikasının ürünü olan bir mekanizmayla saat severlerin beğenisine sunuldu. Bu yeni Monaco saat, eşsiz gri kadranıyla sınırlı sayıda üretilen kalibre 12 Monaco modeliyle birlikte ilk kez sahneye çıktı.

Yeni Monaco, son yapılan lansmanında yalnızca görünüş olarak değil, teknolojik olarak da bir ilk olduğunu kanıtladı. Aynı zamanda 1000 adet ile sınırlı olarak üretilen son TAG Heuer Calibre 12, yenilenmiş tasarımı ve modern gri kadranı ile dikkatleri üzerine çekiyor.

TAG Heuer, kendi üretimi olan Heuer 02 kalibrenin araştırma ve geliştirme sürecine 2017 yılında İsviçre’de başladı.

Otomatik kronograf mekanizması, şimdi ise markanın en bilinen modellerinden olan ve kendine özgü cesur ruhunu yansıtan Monaco’nun kasası ile buluştu.

Heuer 02 kalibreyi TAG Heuer Monaco’nun, benzerlerinden hızlıca ayırt edilmesini sağlayan kendine özgü kare formuna uyarlayabilmek için, saatin iç tasarımı yeniden yapılandırıldı.

 

 

Mekanizmanın yeniden yapılandırılması sebebiyle kalibre 11’de kasanın sol tarafında yer alan kurma kolu, Heuer 02 ve Kalibre 12 Monaco’da saatin sağ tarafında yer almaktadır. Bu değişikliğe ek olarak yeni Monaco, markanın sürekli ilerleme felsefesiyle geliştirilmiş ve önceki Monaco modellerden ilham almıştır.

Paslanmaz çelik bir kasaya sahip Monaco Heuer 02, parlak mavi bir kadrana ve lacivert timsah derisi ile aynı renk dikişleri olan bir kayışa sahiptir. Sekiz adet üç boyutlu indekse sahip kadranın opal gümüş sayaçları saat 3 ve 9 hizasında, yeni saniye göstergesi ise saat 6 hizasındaki tarih penceresinin yukarısında bulunur.

Saatin kronograf ölçümünü yapan merkez saniye ibresi ve küçük kadran ibreleri, saatin sportif tasarımını destekler. 80 saatlik inanılmaz bir güç rezervi sunan ve 31 mm çapa sahip Heuer 02 mekanizmasını Monaco kasasının içine yerleştirerek TAG Heuer, en ikonik saatlerinden biri ile kendi geliştirdiği en ileri teknolojiyi sunan mekanizmayı birleştiriyor.

Monaco Kalibre 12

TAG Heuer, yeni kalibre 12 Monaco modelini göz alıcı gri bir kadranla sunuyor.

Klasik, siyah timsah derisi bir kayışla birlikte gelen paslanmaz çelik model kasaya sahip bu model, dikey olarak cilalanmış rutenyum bir kadrana sahip. Periyodik tabloda RU44 olarak geçen Rutenyum elementi, platin grubunda yer alan ve farklı ışık tonlarına göre değişiklik gösteren dinamik bir renge sahiptir.

Saat 3’te ve 9'daki pürüzsüz siyah opal sayaçlar, cilalanmış kadranla zarif bir kontrast sunar. Merkezi saniye ibresi, saat 12'nin indeksi ve saat ile dakika ibrelerinin uçları, bu saatçilik ikonun zamansız ama modern tarzını geliştiren, göz alıcı ve koyu kırmızı renkte bir detaya sahiptir. 

Monaco kalibre 12’nin son versiyonu, 1000 adetle limitli olarak üretilmiştir ve paslanmaz çelik arka kasasında 1000 adet üretilen saatin limit numarası yazılıdır.

İlk tasarımın üzerinden elli yıl geçmesine rağmen TAG Heuer Monaco, yenilikçi tarzıyla her geçen gün saat severleri şaşırtmaya devam ediyor. Her yeni lansmanda TAG Heuer, farklı yönlerini ve avant-garde ruhunu güçlendirerek dünyanın en önemli saat üreticilerinden biri olma ünvanını daha da güçlendiriyor.

 

Etiketler: etiket
Aralık 17, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR