TAG Heuer’in Efsanevi Koleksiyonu Aquaracer Yenilenen Tasarımıyla Saat Severlerle Buluşmaya Hazırlanıyor

TAG Heuer’in Efsanevi Koleksiyonu Aquaracer Yenilenen Tasarımıyla Saat Severlerle Buluşmaya Hazırlanıyor

 

 

 

 

 

Dünyaca ünlü İsviçreli saat markası TAG Heuer, saat severleri 40 yılı aşkın süredir sualtı ile buluşturan ve tam anlamıyla bir ‘’tool-watch’’ olarak tanımlanan yeni Aquaracer Professional 300 ile sahnede.

7 Nisan 2021, Cenevre, Watches & Wonders: Aquaracer yeniden doğuyor!

Aktif bir yaşam süren, stiline özen gösteren, kendi sınırlarını zorlayan, denizleri keşfeden ve kalıpların dışına çıkan saat tutkunlarının gözdesi olan, her ortama uygun TAG Heuer Aquaracer, taptaze canlı bir görünüm, yeni materyaller ve yeni bir yaşam tarzıyla karşımıza çıkıyor.

Yepyeni bir zirve: Yeni nesil kaşifler için sağlam ve şık bir klasik

Yeni nesil modelin ismi Aquaracer Professional 300. Cesur ve şık, son derece işlevsel ve çok yönlü olan saat; sınırları zorlayan, ergonomik ve üstün performanslı mekanik saatlerde yepyeni bir zirve belirleyen, lüks hisse sahip ve oldukça dayanıklı. Çok amaçlı tasarımıyla doğanın sunduğu en zorlu koşullarda bile üstün performans gösteren yeni Aquaracer Professional 300, TAG Heuer'in korkusuz avant-garde ruhunun saf bir sembolü.

- Maxime Plescia-Buchi, Sang Bleu kurucusu ve Hublot marka elçisi

 

 

Bu yeni saat; Aquaracer'ın simgesi olan 12 yüzlü bezeliyle, ilk bakışta dikkat çeken çarpıcı estetiği ve üstün özellikleriyle hem son derece modern hem de TAG Heuer'in 40 yılı aşkın köklü mirasına saygı duruşunda bulunan bir model.

Bu mirasın temelleri, 1978 yılında piyasaya sürülen dalgıç saati Heuer Ref. 844 ile atılmıştı. Bu model; kırmızı 24 saat ölçeği, fosforlu indeksleri ve dalışların güvenli ölçümü için net dakika ölçeği sunan dönen bezeli ile akılda kalıcı bir kadran tasarımına sahipti. Güvenilir dalgıç saatleri için standart oluşturmuş ve dünyanın dört bir yanında profesyonel ve amatör dalgıçlar tarafından benimsenmişti. Saatin piyasaya sürülmesinden bugüne geçen 40 yılda TAG Heuer, dalgıç saatlerinde tasarım ve performans açısından sınırları zorlamayı sürdürdü. Night Diver (dünyanın en ünlü ajanı James Bond tarafından kullanılmıştı), 1000 ve 2000 serisi modeller bu ünlü parçalardan bazılarıydı. Ref. 844 ise koleksiyonerlerin gözdesi haline geldi.

TAG Heuer CEO'su Frédéric Arnault şöyle diyor: "TAG Heuer, 40 yılı aşkın süredir cesur, yüksek performanslı, şık ve lüks saatler üretiyor. Aquaracer Professional 300, uzun yıllar boyunca Aquaracer koleksiyonunu geliştirirken attığımız en önemli adım ile çok sevilen bir öyküyü devam ettiriyor. Sınırları zorlayışı, yüksek işlevselliği, cesur ve çarpıcı estetiğiyle, en zorlu koşullarda bile size eşlik etmeyi vaat ediyor. Aquaracer Professional 300 sizi kalıpların dışına çıkaracak bir saat. Orası tam da kendi özümüzü bulduğumuz yer."

Yüzeyin altında

Markanın tasarım ekibi, Aquaracer Professional 300 koleksiyonu için net bir konsept doğrultusunda çalışarak dalgıçlar için cesur, yüksek performanslı, ergonomik ve TAG Heuer'in ruhunu tamamen yansıtan bir saat yarattı. Beklentileri karşılayıp, hatta bunların ötesine geçecek tasarım ve materyal geliştirmeleri sunarken markanın dalgıç saati geleneğine de saygı göstermek istediler. Bu hiç kolay bir iş değildi!

Aquaracer koleksiyonunun imza niteliğindeki altı özelliğini baz alıp, bunları güncellemeleri ve geliştirmeleri gerekiyordu. 1983'ten beri koleksiyonda olan tek yönlü bezel, vidalı tepe, en az 200 metreye kadar su geçirmezlik, fosforlu indeksler, safir cam ve çift güvenlikli klips sunuluyordu. Bunlar hem dalgıçların derinliklerde güvenebileceği hem de gerçek hayatta kolaylık sağlayan özelliklerdi.

Ekip bu yeni Aquaracer’ın tasarımında, kendini ilk bakışta belli eden en çarpıcı öğe olan 12 yüzeyli tek yönlü bezel ile işe başladı. Tasarımcılar temel formu koruyarak üzerine geliştirmeler yaptı. Koleksiyona, çizilmeye karşı dayanıklı seramik parça entegre edildi ve 12 yüzeyin her birine, kullanıcı hangi yüzeyi tutarsa tutsun bezelin kolayca kavranıp döndürülmesini sağlayan alanlara açıldı.

Tasarım ekibi, ayrıca yüzeyin altına inip bezelin iç diş profilini yeniden ele alarak, döner mekanizmanın daha yumuşak, kolay ve sessiz bir şekilde ayarlanmasını sağladı. Ortaya çıkan sonuç, saatin kalitesinde somut iyileştirmeler sağlayan yüksek ergonomiye sahip bir ürün oldu.

Bezelin yanı sıra safir camda da geliştirme yapan tasarımcılar, saat 6 yönündeki tarih penceresine yüzeyin altında kalan bir büyüteç yerleştirerek üst yüzeyin pürüzsüz olmasını sağladı. Bu basit ama etkili ilerleme, tarihin geniş açılardan da daha kolay okunabilmesine imkân tanıyor.

Bezel silüeti, Aquaracer Professional 300 modelinin tasarımındaki başka öğelere de ilham verdi. Modelde sekizgen formlu sekiz adet indeks ve 12 kenarlı tepe kullanıldı. Bu şık bütünlük, yeni saatin tasarım dilinde de tutarlılık sahibi olmasına yardımcı oldu.

Saatin genel görünümü ve okunabilirliğinde de geliştirmeler yapıldı. Yeni modelde, 2004 çıkışlı TAG Heuer 2000 serisinin son modelini andıran daha geniş ve kılıç formlu bir akrep ve daha dar bir yelkovan kullanılarak, düşük ışık koşullarında bile iki ibre arasında net bir ayrım oluşturulması sağlandı. Tasarımcılar, ekstra netlik için akrep ve saat indekslerinde yeşil Super-LumiNova®, yelkovanda ise mavi Super-LumiNova® kullanmayı tercih etti. Tepe koruması da yeniden ele alınarak, daha yumuşak ve yuvarlatılmış bir görünümle, Ref. 844 modelini andıran bir stilde tepenin üzerine yerleştirildi.

Bu ufak ayrıntılar bir araya geldiğinde daha yüksek okunabilirlik sunarak, görüşün çok azaldığı zorlu koşullarda bile, dalgıçların saatlerine çok daha fazla güvenebilmelerini sağlıyor ve büyük önem kazanıyor.

Sınırların ötesinde: Her ortama uygun saat, artık çok daha üstün özellikte

TAG Heuer tasarımcıları, konsept aşamasında Aquaracer Professional 300 modelinin güvenilir bir saat olması kadar farklı ortamlara da uyum sağlayabilmesi gerektiğini fark etti. Giderek daha fazla kullanıcı, sağlamlığı ve çok yönlülüğü nedeniyle dalgıç saatlerine ilgi gösteriyor. Hem iş hem de eğlence ortamında kullanabilecekleri saatlere sahip olmak istiyor.

Bunu dikkate alan tasarımcılar, Aquaracer'ın genel formunu daha ince ve hafif olacak şekilde değiştirdi. Kasa, bezel ve çelik bilezik, saatin 300 metreye (30 bar) kadar su geçirmezlik gibi temel performans özelliklerinden ödün vermeden inceltildi ve bu sırada dayanıklılık da artırıldı.

Yeni saatin boynuzları daha kısa. Kasa kenarı ise cilalanarak saatin görsel etkisiyle daha uyumlu bir hale getirildi ve modele zarafet kattı. Sonuç olarak, saat bilekte daha sofistike bir profil sergilemenin yanı sıra daha hafif ve daha ergonomik oldu.

Tasarımcılar, Aquaracer Professional 300 modelinin görünümünü ve hissini tamamlamak için ilk kez 2004 yılında Aquaracer arka kapağında görülen ünlü retro dalgıç başlığını da yeniden modele ekledi. Bu tanıdık ve güvenilir motif, yıllar boyu Aquaracer'ı tercih eden su altı kaşiflerinin en yeni üyeleri olan kullanıcılar için saatin değerini vurgulamaya devam ediyor. Bu teknik ve estetik iyileştirmelerin sonucunda, Aquaracer Professional 300 hem geçmişe hem de geleceğe göz kırparken her türlü koşula hazır çağdaş bir tasarım sunuyor.

 

Mükemmel uyum: Yedi model, iki farklı boyut ve bilezik için yeni bir ince ayar sistemi

Yeni Aquaracer Professional 300 modelinin sofistike dinamikleri, yalnızca temel tasarım öğeleriyle sınırlı değil. Ana koleksiyon, iki farklı boyutta yeni farklı model ile piyasaya sunulacak.

Dört modelde 43 mm'lik kasa çapı kullanılırken üç modelin kasa çapı da 36 mm olacak. Her modelde; seramik tek yönlü dalgıç bezeli ve işlemeli dakika ölçeği yer alıyor.

Modellerin altısı paslanmaz çelikten ve siyah, mavi veya gümüş renkli kadran seçenekleri sunuluyor. Ayrıca yeşil kadranlı, yüksek teknolojili Grade 2 mat titanyumdan yapılan 43 mm'lik bir versiyon da bulunuyor. Paslanmaz çelik modellerde, siyah veya mavi seramik bezel kullanılıyor ve saat 12 yönündeki beyaz üçgen, mavi Super-LumiNova® kaplı. Titanyum modelde yeşil seramik bezel kullanılıyor ve saat 12 yönündeki üçgen sarı renkte. Dakika ölçeğindeki işaretlerin her biri, düşük ışık koşullarında görünürlüğü artırabilmek için mavi Super-LumiNova® malzemeyle kaplandı.

Konsept aşamasında temel prensip olarak belirlenen cesaret ve sofistikeliği saatlere yansıtmak için yedi modelin her birinde kadranlar şık işlemeli olarak tasarlandı. 43 mm'lik modellerde, Aquaracer'ın simgeleşmiş tasarım özelliklerinden biri yeniden ele alındı. Kadranın işlemeli yatay çizgileri, birbirlerinden biraz daha ayrık konumlandırılarak, saatin titizlikle düşünülmüş görünümünü pekiştiriyor. 36 mm'lik modellerin kadranında ise, ilk kez 2019 yılında kullanılan dalga desenli işleme kullanıldı. 36 mm'lik mavi modelde ayrıca sekiz adet pırlanta indeks bulunuyor.

Her modelde, yeni entegre metal bilezik tasarımına yer veriliyor. Son derece sofistike ince ayar sistemi, bilezik uzunluğunun 1,5 cm'e kadar uzatılabilmesini veya kısaltılabilmesini sağlıyor. Böylece kullanıcılar, saati dalgıç giysisinin üzerine takabilecekleri şekilde veya iklim veya sıcaklık koşullarındaki değişimlere uyum sağlamak amacıyla bileklerine göre ayarlayabiliyor. Bu ayar sırasında saati çıkarmalarına gerek kalmıyor.

Geçmişe doğru bir su altı yolculuğu: Sınırlı sayıda üretilen Aquaracer Professional 300 Tribute to Ref. 844

TAG Heuer, Aquaracer Professional 300 modelinin lansmanı sırasında hem temel koleksiyonu tamamlayacak hem de tasarımın muhteşem mirasına saygı duruşunda bulunacak bir modeli de tanıtıyor. Koleksiyonerlerin gözdesi olacak bu model sınırlı sayıda üretildi. Aquaracer Professional 300 Tribute to Ref. 844 adlı bu model, adından da anlaşılacağı gibi 1978 yılında üretilen ünlü Ref. 844 dalgıç saatinin öyküsünü devam ettiriyor.

TAG Heuer tasarımcıları, bu güzel saatin tasarımı sırasında yüksek teknoloji ürünü Grade 5 titanyum kasayı, eski modelden alınan bir dizi görsel öğe ile birleştirdi. Düz formlu siyah kadran, Ref. 844 modelinin 24 saat ölçeğini devam ettiriyor. Bu özellik ilk olarak, zamanı 24 saatlik okuması gereken profesyoneller için hızlı bir dönüştürme tablosu olması amacıyla konulmuştu.

Saatte ayrıca vintage fosforlu malzemenin yanı sıra orijinal tasarıma dayanan ve suyun kullanıcının bileği ile saat arasından kolayca geçmesine imkan tanıyan siyah delikli kauçuk kayış kullanılıyor.

Aquaracer Professional 300 Tribute to Ref. 844 modeli sadece 844 adet limitli olarak üretilecek.

Dalgaların altındaki dünya için yüksek kaliteli saatler: İsviçre yapımı, mekanik ve suya karşı son derece dayanıklı

Yeni Aquaracer Professional 300 koleksiyonundaki sekiz modelin tamamında, TAG Heuer'in Calibre 5 mekanizması kullanılıyor. Son derece güvenilir İsviçre yapımı mekanizmada; saat, dakika ve saniye ibrelerine hareket veren otomatik mekanik mekanizma ve saat 6 yönüne yerleştirilen tarih penceresi, yeni nesil TAG Heuer saatlerin tasarım felsefeleriyle uyum içinde yer alıyor. Her model sağlam bir arka kapağa sahip ve 300 metreye (30 bar) kadar su geçirmez.

Kalıpların dışında, bu henüz başlangıç...

Aquaracer Professional 300 koleksiyonunun tanıtılması, TAG Heuer'in lüks saatçilik tarihinde yepyeni bir sayfa açıyor. Cesur, seçkin ve yüksek performanslı bu saatler, kalıpların dışına çıkıp kendi sınırlarını zorlayan dalgıçları, maceracıları ve kentli kaşifleri; kendilerini özgür hissettikleri yerlere taşıyor. Hikaye tam da burada başlıyor...

TAG Heuer hakkında

1860 yılında İsviçre'nin Jura Dağları'nda Edouard Heuer tarafından kurulan TAG Heuer, dünyanın bir numaralı lüks saat grubu olan LVMH Moët Hennessey Louis Vuitton SE ("LVMH") bünyesinde yer alan lüks bir saat markasıdır. Merkezi İsviçre'deki La Chaux-de-Fonds kentinde bulunan ve dört üretim tesisine sahip olan TAG Heuer, 1470 çalışanıyla 139 ülkede faaliyet göstermektedir. TAG Heuer ürünleri, belirli ülkeler için www.tagheuer.com adresinde ve dünya çapında 160 mağaza ve 3000 satış noktasında satılmaktadır. Şirket, TAG Heuer CEO'su Frédéric Arnault tarafından yönetilmektedir.

TAG Heuer, 160 yıldır avangart saat üreticiliği ruhunun yanı sıra; 1887'de mekanik cep saatleri için salınım pinyonu, 1916'da Mikrograph, 1969'da ilk otomatik kronograf mekanizması Calibre 11 ve 2015'te ilk lüks akıllı saat gibi devrim yaratan teknolojiler ile yenilikçiliğe olan bağlılığını da ortaya koymaktadır. Günümüzde, markanın temel koleksiyonu, Jack Heuer tarafından tasarlanan üç ikonik saat ailesi olan TAG Heuer Carrera, Monaco ve Autavia serilerinden oluşmakta ve modern hatlara sahip Link, Aquaracer, Formula 1 ve Connected koleksiyonlarıyla tamamlanmaktadır.

TAG Heuer'in harekete ve yüksek performansa olan tutkusunu ifade eden önemli iş ortaklıkları ve marka elçileri, markanın "#DontCrackUnderPressure" sloganını temel almaktadır.

 

 

 

Etiketler: etiket
Mayıs 05, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR