Zamanın Ötesinde Bir Sembol:Yeni Cyber Skull

Zamanın Ötesinde Bir Sembol:Yeni Cyber Skull

 

Her şey 2009 yılında başladı. Bell & Ross kalıpları kırmayı ve durmak bilmeden yeni dünyaları keşfetmeyi seviyor. Kurulduğu yıl, geleneksel saat üreticiliği kurallarını yıkmaya cüret eden BR 01 SKULL modelinin lansmanıyla büyük bir etki yarattı. İlk milenyumun Vikingleri, 17. ve 18. yüzyıl korsanları, II. Dünya Savaşı'ndaki paraşüt birlikleri... Kuru kafa, daima çok çarpıcı bir savaş sembolü oldu. Tarihte en zorlu savaşçılar cesaretlerini hep kuru kafa ile sergiledi. Hem rakiplerine gözdağı vermek, hem de kötü şansı uzaklaştırmak istediler.

Korsanlar, gemi direklerine kuru kafa ve çapraz duran kemiklerle süslenmiş Jolly Roger bayrağı çekerek rakip gemi mürettebatına korku salıyordu. 82. ve 101. Amerikan Hava İndirme Tümeni paraşüt birlikleri, 6 Haziran 1944 günü Normandiya Çıkarması sırasında geceyi yararak inerken giysilerinin üzerindeki armada bir kuru kafa ve şu sözler yer alıyordu: "Yukarıdan Gelen Ölüm". Bell & Ross imzalı SKULL saat serisi, bu deneyimli ve son derece cesur ordu mensuplarına saygı duruşunda bulunuyor.

YÜKSEK SAATÇİLİK, SANAT VE TASARIMIN BULUŞMA NOKTASI

Ölüme dair kabul görmüş bir işaret olan kuru kafa, savaşlardaki öneminin yanı sıra, özellikle de vanitas natürmort sanat eserlerinde yaşamın kırılganlığını ve kısalığını simgelediği için felsefi bir anlama da sahip. Memento mori ("öleceğini hatırla") felsefesi, antik tablolardaki ürkütücü tasvirlerde veya Aydınlanma Çağı hümanistlerinin merak dolaplarında kendisini gösteriyor.

Meksika geleneklerine göre Kasım ayında Ölüler Günü kutlanıyor. Rengarenk süslemeli kuru kafalar giyerek ölümle alay edilen bir zaman bu. Bu ironi, kuru kafanın ağzı açıldığında muzip bir gülümsemenin göründüğü BR 01 CYBER SKULL modelinde ifade ediliyor. Fasetli kabartma yüzeyinde sergilenen, zamana direnen ruhuyla antik bir sembolü ultra modern bir stilde aktarıyor.

B&R bugün BR 01 CYBER SKULL modelini tanıtıyor. Bu saat, kuru kafa simgeli saat sanatını yeniden ele alıyor. Tasarımı, genellikle kuru kafa ile bağdaştırılan vintage stilden çok uzak ve kendine çağdaş bir yer buluyor. 20. yüzyılda doğan bu sanatı, geleceğe yansıtıyor. Saat üreticiliği, tasarım, sembolizm ve cesur yaratıcılığın buluştuğu noktada duran çok yüzlü bir saat bu.

 

 

 

BR SKULL KOLEKSİYONU

Onuncu yıl dönümünü kutlamaya yaklaşan Bell & Ross SKULL ailesi, ikonik bir koleksiyon oldu ve tasarımlarının neredeyse tamamı koleksiyonerlerin gözdesi haline geldi.

2009. BR 01 SKULL

BR 01 SKULL, kuru kafa trendini izleyen ilk model oldu ve sonraları birçok model de peşinden geldi. Bu ilk koleksiyonda, 415 ve 672 adet pırlanta içeren iki versiyon da bulunuyordu.

2016. BR 01 BURNING SKULL

Eşi görülmemiş bu versiyon, askeri sembolizmi dövme sanatıyla birleştiriyordu. Alev desenlerinin işlendiği kasası, dövme sanatçılarının kullandığı boyayı anımsatan siyah lake süslemeliydi.

2018. BR 01 LAUGHING SKULL

SKULL ailesi, markanın otomaton mekanizmasının kullanıldığı yeni bir üyeyi karşıladı. Mekanizma etkinleştirildiğinde, kadrandaki kuru kafanın çenesi gülümsüyordu.

Yeni Cyber Skull

Bell & Ross SKULL ailesindeki saatler genellikle klasik saat formundaydı. Yeni BR 01 CYBER SKULL, stiliyle devrim yaratıyor. Yeni bir sayfa açıyor. Avangart tasarımı, bu ikonik seriyi geleceğe taşıyor. Bell & Ross markası da genel olarak kendisini ultra modern bir çizgide yeniden konumlandırıyor.Fütüristik CYBER SKULL, geleceğe kapı açıyor.

 

 

Etiketler: etiket
Mayıs 21, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR