Runabout Chronograph Automatic, Denizlerden İlham Alan İki Yeni Model Sunuyor!

Runabout Chronograph Automatic, Denizlerden İlham Alan İki Yeni Model Sunuyor!

 

Saat üreticiliği, astronominin bir meyvesi. Ilık ve berrak yaz gecelerinde, deniz kıyısında durup yıldızlı gökyüzünü gözlemlemek eşsiz bir an. Mavi kadranın süslediği iki yeni Runabout Chronograph Automatic modelinin, bu simgeleşmiş Frederique Constant koleksiyonunu tamamlaması için mükemmel zamanlama.

Denizcilik dünyası

Runabout Chronograph Automatic'in yeni kadranlarını süsleyen bu koyu mavi tonun adı lacivert ya da deniz mavisi. Deniz mavisi, Frederique Constant ile amatör denizcilerden ve ünlü İtalyan teknesi koleksiyonerlerinden oluşan RHS (Riva Tarihi Topluluğu) arasındaki orijinal iş birliğini anımsatan, okyanustan gelen bir çağrı gibi. Lüks yaşama, zarafete ve spor şıklığa bir övgü niteliğinde. Bu iş birliğinden doğarak 2009 yılında oluşturulan koleksiyon, o zamandan beri yalnızca sınırlı sayıda üretilen seriler halinde sunuluyor.

Her biri yalnızca 888 adet üretilen bu iki yeni model için Frederique Constant'ın tercihi mavi oldu. Akdeniz'in ve Adriyatik'in mavisi, gökyüzünün ve uzayın mavisi. Runabout Chronograph Automatic, seyahat için bir çağrı. Sizi ayağınızı suya sokmaya ve başınızı yıldızlara çevirmeye davet ediyor.

 

Ortak DNA

Her iki modelde de 42 mm çapında cilalı kasa ve kronometreyi başlatmak, durdurmak ve sıfırlamak için butonlar bulunuyor. Yansıma önleyici safir cam bezelin yanı sıra, dalgalara vuran güneş gibi yansımalar oluşturan guilloché kareli desen kullanılıyor.

Runabout koleksiyonunun imzası niteliğindeki bu guilloché desenli orta kısım, mükemmel okunabilirliği sağlamak için satine finisajlı saat halkasıyla çevreleniyor. Burada fosforlu ve hacimli arabik sayılar, iri ve yine fosforlu olan ibrelerle buluşuyor. Saat 6 yönündeki tarih penceresi dikkat çekerek, kronometrenin atölyenin saat 3 yönündeki imzasıyla birlikte mükemmel bir uyum sergilemesini sağlıyor. Saat, kırık beyaz dikişlere sahip lacivert dana derisi kayışla sunuluyor.

 

Çok özel varyasyonlar

İki model, materyal seçimiyle birbirinden ayrılıyor. Spor şık bir yaklaşımla, zarif ve Frederique Constant'ın sadık kaldığı Cenevre saatçiliği geleneğiyle uyumlu bir şekilde, ilk kasa pembe altın kaplamalı olarak sunuluyor. Altının sıcak tonu, ibrelerde ve saat indekslerinin konturlarında da tekrarlanıyor. İkinci model, parlak çelik kasanın çağdaşlığını ve sadeliğini sunuyor. Bu modelde de çelik, ibrelerde ve saat indekslerinin konturlarında tekrarlanıyor.

Her biri yalnızca 888 adet üretilen bu iki yeni modelin seçkinliği, saatlerin arkasında iki yerde belirtiliyor. İlk gösterge, her bir saatin arkasına işlenen benzersiz sayı. İkinci gösterge ise safir cam üzerinde yer verilen ve resmi RHS bayrağını simgeleyen orijinal baskı. Seçkin saatçilik tutkunları, cam arka kapak sayesinde FC-392 mekanizmayı tüm ayrıntılarıyla görebiliyor. 55 saat güç rezervi sunan mekanizma, koleksiyonda bir ilk niteliğinde. Runabout modelleri şimdiye dek 46 saat güç rezervine sahipti.

Her bir saat, ahşap Runabout teknesinin minyatür bir modelini de içeren özel bir kutuda sunulacak.

 

 

Etiketler: etiket
Ağustos 11, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR