40.000 TL Altındaki En İyi Dalış Saatleri

40.000 TL Altındaki En İyi Dalış Saatleri

Dalış saatleri, spor saat kategorisine giren (yarış, pilot, kâşif vs.) tüm saatler arasında açık ara en popüler olanlarıdır. Belki de bu popülerlik –zarif görünümleri ve sağlam yapıları dışında– sualtı kâşiflerinin yaşadığı heyecan verici geçmişlerinden kaynaklanıyordur.

Sporcuların ve saat meraklılarının ilgi alanına giren bu özel tasarımların profesyonel standartları karşılaması gerekir: Vidalı kurma kolu ve en az 100 metreye kadar su geçirmezlik, tek yöne dönen bezel, okunabilirlik için yoğun ışıklı ibreler ve işaretler.

Dalış yapılan saatin uzun süre tuzlu suya ve diğer zorlu koşullara maruz kaldığı düşünülürse, dayanıklı bir yapıya sahip olması önemlidir. Özellikle de saat kasasının şekli ve yapımında kullanılan malzeme, dalış saatinin en iyi şekilde çalışması için hayati önem taşır. Buradaki en temel kural, saat kasasının suya dayanıklı olmasıdır.

Bir dalış saati, dönen çerçevesiyle anında tanınır. Tek yöne dönen bezel, saatin tersi yönüne döner ve su altında ne kadar zaman geçirildiğini göstermeye yarar. Bazı modeller suyun derinliği hakkında da bilgi verir.

Diğer bir önemli özellik ise saatin kadranının okunabilir olmasıdır. Günümüz tasarımlarda saatlerin düşük ışıklı ortamlarda yüksek okunabilirlik sunabilmesi için Super-LumiNova kullanılır. Bu, kadranın, indeksin ve saat ibrelerinin suyun altındayken parıldamasını sağlar. Super-LumiNova, önemli bir işleve sahip olmasının yanı sıra her saati sanatsal bir tasarıma da dönüştürür.

Su, nem ve güneş ışığı deri veya diğer egzotik kayışlar için sorun yaratabilir. Dalış saatlerinde genellikle paslanmaz çelik, kauçuk veya NATO tipi farklı kumaşlardan kayışlar tercih edilir. Bu tasarımlar, sualtı kullanımlarına daha uygundur ve dış etkenlere karşı da dayanıklıdırlar.

Dalış saatlerinin fiyatı tasarımına, dayanıklılığına ve özelliklerine göre farklılık gösterir. Sualtı kâşifi veya saat meraklısı olmak fark etmez, bu muhteşem tasarımlar sualtının gizemini keşfettirir.

 

 

TAG Heuer Aquaracer Professional 300

İsviçreli saat markası TAG Heuer’ın yeni nesil tasarımı Aquaracer Professional 300, 43 mm çapında oldukça modern bir kasa ile sunulur. Markanın üstün performanslı, dayanıklı ve çok yönlü olarak tanımladığı model, 300 metreye kadar su basıncına dayanabilir. Çelik kasa ve siyah, mavi veya gümüş renkli kadranlarıyla uyum içinde görünen saatin yüzeyi çizilmelere ve kırılmalara karşı safir camla kaplanmış. 1,5 cm'ye kadar uzatılan veya kısaltılan metal bilezik tasarımı, dalgıç kıyafetlerinin üzerine takılabilecek şekilde ayarlanır. Saatin ekstra netlik sağlaması için akrep ve saat indekslerinde yeşil, yelkovanda ise mavi Super-LumiNova kullanılmış.

Günlük kullanım için de uygun olan saat, bir önceki nesline göre daha ince ve daha hafif. Bu da saate sportif bir görünüm kazandırır.

 

 

Bell & Ross Instruments Diver

Bell & Ross, okyanusun derinliklerini keşfetmek için yenilikçi özelliklere sahip özel bir saat tasarlar. Instruments Diver isimli saatin rengi, uçsuz bucaksız okyanusların mavisini simgeler. Saatin 300 metreye kadar suya dayanıklı 42 mm lik kasası, safir cam ile tamamlanır. Otomatik mekanizmaya sahip model, bulanık ya da karanlık sularda bile rahatlıkla görülebilecek kadranıyla konfor ve güven sağlar. Sıradışı görünümlü, lüks spor saatin bilekliği suya dayanıklı olması açısından kauçuktan tasarlanmış. Mavi kadranı, saati görmeyi kolaylaştıran beyaz Super-LumiNova ile doldurulmuş parlak metal indeksleri ile maksimum okunabilirlik sağlar. Saatin dikkat çeken bir diğer özelliği ise, canlı sarı tonuyla kolayca ayırt edilebilen ve kullanıcının dikkatini ilk bakışta ona çeken akrep ibresidir. Instruments Diver, güçlü duruşu ve klasik çelik kasasıyla günlük kullanımlar için de oldukça uygun bir modeldir.


 

Breitling Superocean Automatic 44

İlk kez askeri ve profesyonel dalgıçların kullanımı için 1957 yılında tasarlanan Breitling Superocean, çağdaş stil ve işlevselliği birleştirerek son derece popüler ve modaya yön veren bir saat olmayı başarır. Mavi kadranı ve 44 milimetrelik çelik kasasıyla göz dolduran saat, 1000 metreye kadar suya dayanır. Modelin 60 dakikalık ölçeğe sahip, tek yöne dönen bezeli seramik malzemesiyle yapılmış. Kadranı ve merkezindeki; ibreler ve indeksler, her türlü aydınlatma koşulunda kolay okunabilirlik sağlar. Kasa ile entegre bir tasarıma sahip paslanmaz çelik bileziği, kolay çıkarılıp takılabilme özelliğine sahiptir. Superocean Automatic 44; modern, klasik ve spor kombinlerde rahatlıkla kullanılabilecek, spor görünümlü bir tasarımdır.

 

Etiketler: etiket
Ekim 20, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR